Eng | Рус | Est

Jooga teraapiast

Meie stuudio on unikaalne selle poolest, et võib pakkuda inimestele kvalifitseeritud jooga-teraapiat. Mille poolest siis erineb jooga ja jooga-teraapia kokkuvõttes?

Arukalt ülesehitatud üldine joogapraktika on juba iseenesest tervenemisele suunatud võimas relv, mõjudes inimese kõikidele süsteemidele ja funktsioonidele: alates luu-lihaskonnast, lõpetades immuun- ja endokriinsüsteemidega. Kuid eksisteerib rida haiguseid, mis piiravad oluliselt jooga üldpraktikat, nõuavad erilist lähenemist kehaga töötades. Seda teadmata võib inimene endale kahju tekitada, süvendada seisundit.



Jooga-teraapia - "kitsalt suunatud" jooga, milles sünteesitakse teadmiseid kaasaegsest meditsiinist ja füsioloogiast iidsete jooga-alaste teadmistega inimesest ning on suunatud ühe või teise konkreetse haiguse patoloogilise seisundi kõrvaldamiseks - see tähendab, et joogat kasutatakse ravimeetodina. Jooga harjutuste (asan), hingamispraktikate (paranaja), puhastamise praktikate (shatkarm) abil võib korraldada oma keha ja tervise taastamise imet. Selleks läheb vaid vaja - piisavalt teadmiseid sellega regulaarseks tegelemiseks. Tund-poolteist praktikat päevas on minu arust vägagi hea alternatiiv skalpellile või tablettidele, mis reeglina "ravivad üht teist sandistades" ja annavad ajutist efekti. Jooga-teraapia on loomulik, virtuaalne tervise taastamise viis. Jooga-teraapia on sõna otseses mõttes panus oma tervisesse ja pikaealisusesse. Kui võrrelda joogat ja tablette, siis tuleb välja, et mida rohkem tablette sa sööd, seda haigemaks sa muutud. Mida rohkem aga tegeled joogaga, seda püsivam on tervendav efekt, mis aastatega vaid tugevneb. Lisaks on jooga-teraapia jooga praktikaks, mis viib oma keha parimale tunnetamisele, oma tõelise MINA´ga parimale kontaktile, teadvustamise laiendamisele. Tasuks teha ääremärkuse, et jooga-teraapia ei ole mingil juhul imerohi kõikide haiguste ja pahede vastu ning esinevad juhtumid, mil kirurgiline, medikamentoosne sekkumine on vältimatult vajalik. Jooga-terapeut ei pane diagnoose, seda võib teha vaid kvalifitseeritud arst! Arsti poolt pandud diagnoosi alusel pakub jooga-terapeut alternatiivmeetodid, kuidas võiks proovida töötada ühe või teise probleemiga. Mulle tundub loogilisena lähenemine, kui radikaalse lähenemise eelselt proovib inimene ära kõikvõimalikud, end hästi soovitanud naturaalsed taastamismeetodid. Loomulikult ei pea me silmas juhtumeid, mil radikaalse sekkumise kiirusest sõltub inimese elu. Ideaalis peab jooga-teraapia käima käsikäes meediku tööga.

MILLAL ON JOOGA-TERAAPIA KOHANE?

  • Esmajärjekorras sobib jooga-teraapia toe-liikumisaparaadi krooniliste haigustega inimestele (näiteks selgroo song, lamplajgsus, kühmus),
  • Südame-soonkonna süsteemi, hüpertooniatõve, hüpotooniatõve haiguste korral
  • Hingamisteede ja kopsude krooniliste haiguste korral: bronhiaalastma, kroonilised bronhiidid jm.
  • Urogenitaalsete, reproduktiivse süsteemi haiguste korral: prostatiit, funktsionaalne viljatus meestel ja naistel, menstruaalhäired, menopaus.
  • Seedeorganite krooniliste häirete korral.
  • Närvisüsteemi häirete korral.
  • Onkoloogiliste haiguste korral.
  • Immuunhäirete korral.

Meie stuudios eksisteerivad nii üldised teatud suunitluse/spetsiifika terapeutilised klassid, kui ka individuaalsete tundide võimalused. Käesoleval ajal tegutseb neljapäeviti kell 16.30 ja laupäeviti kell 13.45 - selgroo ja toes-liikumisaparaadi teraapia rühm. Rühmaga võib veel ühineda!Jaanuaris-veebruaris avatakse hingamissüsteemi (astma, kroonilised bronhiidid jne.) teraapia rühm, jälgige reklaami või võite meie juba eelnevalt kirjutada, registreerida, mille järgselt saate meilt info, millal tunnid algavad.

Marina Potjemkina - Shakti Jooga stuudio juhtiv jooga-terapeut on läbinud koolituse Jean-Pierre Desjardins juures (Kanada) (kursus "Sissejuhatus joogateraapiasse, funktsionaalne autonoomia, jooga krija hatha jõud" (2013), Artjom Frolovi Joogateraapia kursus (Sankt-Peterburg, Venemaa) (2013- ...).

Inimelu - see on hindamatu kingitus, mida tahaks kulutada mitte võitlusele haiguste ja kannatustele, vaid oma määratluse realiseerimisele, oma loomingulise ja loomepotentsiaali avamisele. Jooga ja jooga-teraapia pakuvad meetodeid, kuidas säilitada oma keha terve ja tugevana, mõistus - terava ja selgena, et need teeniksid teid usu ja tõega ajal, mil te sellel imelisel planeedil täidate oma missiooni.

Peterburi tee 46, k.309, Tallinn
info@shakti.ee
(+372) 5569 5507
Shaktihouse OÜ
IBAN EE552200221053564013
Copyright © 2022 Shakti.ee  •  All Rights Reserved
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram