Eng | Рус | Est

TRE treeningud Shakti Yoga stuudios

Meie suudios toimuvad TRE-treeningud igal pühapäeval kell 13:00-14:30

Mis on TRE?


TRE (Tension, Stress & Trauma Release Exercises) on harjutuste seeria, mis põhineb bioenergeetikal, joogal, taijil ja teistel idamaistel võitluskunstidel. See toimib aju sügavaima osa-- ajutüve tasandil. Käivitades lihastes reflektiivse vibratsiooni, vabastab TRE sügavale kehasse ja alateadvusse salvestunud pinged.
TRE protsess on teekond kohtumaks alateadvusesse hästi ära peidetud emotsioonidega. Iga sõlme vabanemisega võidad tagasi elusama iseenda.

Meetodi on loonud Dr.D.Berceli PhD, kes, uurides inimesi Aafrika ja Lähis-Ida sõjakolletes kõrgendatud stressi olukorras, leidis kinnitust, et värisemine/rappumine on kehas peituv tervendav kaitsemehhanism, mis, rahustades närvisüsteemi ja vabastades lihaspinge, taastab keha algse, stressile või traumale eelnenud oleku.
Ligi kolmekümne aasta jooksul on harjutuste mõju teaduslikult uuritud ja kinnitatud ning praeguseks on see meetod üle maailma lisaks psühhoterapeutide töövahendina suhteprobleemidest, ärevusest, depressioonist, sõltuvustest ja muudest elu segavatest faktoritest vabanemisel kasutuses USA militaar- ja päästeteenistujate väljaõppes esmaabivahendina.
See on vahend, mida kord õpituna saad kasutada kogu elu, toetades pidevalt enda vaimset ja füüsilist rahulolu, edendades tervist ja terviklikkust.

Elu on stressirohke, ning traumasid, suuremaid või väiksemaid, kogevad kõik inimesed. Meie keha on keeruline süsteem, mis salvestab iga elatud hetke ja talletab allasurutud pingeid, millest tahame, kuid ei oska vabaneda. Piltlikult öeldes on pinged peitunud keerdkäikudesse, kuhu analüüs ja kontroll ei ulatu.

TRE-ga alustades annad kehale voli vabastada end pingetest. Keha reguleerib end ise ja sina oled vaid vaatleja. Protsessi tulemusena saavutab aju meditatiivse seisundi ja keha täieliku lõdvestuse.
Ka ühel treeningul on mõju, kuid soovitav on läbida vähemalt kolm treeningut koos juhendajaga, et küsimustele vastused saada ja mõista protsessi olemust.
Järjepidevalt harjutusi tehes saad ligipääsu oma kehas peituvale ammendamatule infoallikale ja kasvab hüppeliselt isiklike emotsionaalsete ja füüsiliste protsesside teadvustamine.

Harjutuste mõju jätkub treeningutevahelisel perioodil. Positiivsetest sümptomitest võib nimetada ärevuse täielikku taandumist, uute mõtteviiside avaldumist, unenägude aktiveerumist, intuitsiooni tugevnemist, uute aisingute ja tajude ilmnemist. Keha muutub kergemaks, plastilisemaks ja painduvamaks; emotsioonid selgepiirilisemaks, inimesel on neid kergem teadvustada ja hallata.
Samas esineb unisuse perioode, ja perioode, kus negatiivsed emotsioonid tõusevad eriti esile, liigesed on valusad või kogu keha lihaskond kange, võib esineda iiveldust. Treeningu ajal või pärast seda võivad inimesed kogeda külmavärinaid, tugevaid emotsioone jms.
Vaatamata ebamugavatele kõrvalnähtudele, mis protsessis võivad ilmneda, kinnitavad inimesed, kes pikema aja jooksul on TRE harjutusi regulaarselt praktiseerinud, selget kvalitatiivset muutust iseenda teadvustamises ja oma elu igas aspektis.

TRE on praktika inimesele, kes soovib iseendas ja oma elus midagi muuta ning on valmis muutustega toime tulema. Aitab teadmine, et kõik head asjad saavad alguse korralikust lõdvestusest.

Juhendaja:  Kristel Leesmend

Vabakutseline näitleja ja lavastaja, õppinud lavalist liikumist, balletti, akrobaatikat, stepptantsu. Läbinud individuaal- ja grupikursused—pantomiim, Aleksanderi tehnika, Feldenkrais meetod, Tadashi Suzuki näitlejatreening,Viewpoints, Etienne Decroux kehamiim. Läbinud TRE I ja II astme juhendaja koolituse Jyrki Rytliä juures Helsingis 2016

Olen alati olnud uudishimulik iseenda, inimeste ja elu suhtes, maailma suhtes, et kuidas see töötab. Alati otsinud väljakutseid, valmis olnud muutuma ja edasi liikuma.
Alustasin TRE treeninguid selleks, et vabaneda seljavalust, kuid siis kadusid ka ärevus ja depressioon, mida olin pidanud oma loomuse pärisosaks. Rasked, valusad emotsioonid, mis väljapääsu otsisid, leidsid selle ja kadusid. Esimese hooga oli tunne, et olen vabanenud tonnisest raskusest, mida kaasas kandnud. Jätkasin treeninguid ja avanes täiesti uus maailm.Oma lõputute kihistustega avab ta end ja üllatab jätkuvalt. Iga uue teadasaamisega avaneb järgmine uks, ja selle taga aina järgmine. See on teekond täis inspiratsiooni ja elevust, kus õpid looma uusi seoseid ja sõnu ning saad lõpuks kokku parima sõbra- omaenda kehaga.

Aeg: Pühapäeviti kell 13-14.30
Registreeri end treeningusse: See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud. See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud. 5518088

Veel:
TRE on enamiku inimeste jaoks ohutu ja tõhus stressi vabastamise tehnika, kuid seda ei tohi kindlasti teha rasedad. Samuti südameprobleemide, hapra psüühikaga, psühhotroopseid aineid või medikamente kasutavad ning keerulisi füüsilisi või vaimseid traumasid põdevad inimesed. Juhul, kui sul on kahtlusi, anna neist kindlasti juhendajale teada!

Peterburi tee 46, k.309, Tallinn
info@shakti.ee
(+372) 5569 5507
Shaktihouse OÜ
IBAN EE552200221053564013
Copyright © 2022 Shakti.ee  •  All Rights Reserved
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram