Eng | Рус | Est

Annely gruppis on veel vabu kohti.

Tule Hatha jooga treeningutele esmaspäeviti ja kolmapäeviti (tunnid eestikeeles)!  Esmaspäeviti kell 18.00 ja komapäeviti kell 17.45.

Mida Hatha jooga tähendab ja annab?

Hatha tähenduses tähendab „ha" päikest ja „tha" kuud. See tähendab tasakaalu, kus ühel pool on maskulliinsus - aktiivne, kuum, päike – ja teisel pool feminniinsus – vastuvõtlik, külm, kuu -, mis eksisteerib meis kõigis. Hatha jooga loob tasakaalu ning ühendab vastandid.

Hatha jooga on füüsilised harjutused ja harjutuste kogumid (asanad), mis on loodud, et joondada nahk, lihased ja luud. Füüsilises kehas arendame jõu ja painduvuse tasakaalu. Asendid on loodud selliselt, et saame avada keha erinevaid kanaleid, kus energia saab vabalt liikuda. Peamine kanal on selgroog. Jooga arendab koordinatsiooni, terviklikku füüsist ning tugevdab südameveresoondkonda luues üldist heaolu.

Jooga üks peamisi kasutegureid on hingamise paranemine. Õige hingamine parandab keha hapnikuga varustamist, mis aitab leevendada nt ka mõnda stressi vormi. Õpime lõdvestama keha samalajal, kui teeme jooga asanaid.

Kas Hatha jooga sobib algajale?
Hatha jooga on esimene joogastiil, millest kõik teised stiilid on alguse saanud. Hatha jooga sobiv väga hästi algajaile. Tunnis õpitakse peamisi jooga asanaid, lõdvestumist ja terminoloogiat, mida kasutatakse kõigis teistes joogastiilide tundides.

Paindumatus – kas see on takistuseks või mitte?
Paljud arvavad, et joogat teha peab olema painduv. See ei ole nii. Painduvus tekib joogat praktiseerides, nii et, tule nagu oled ja sa näed, mil määral jooga sinu painduvust parandab.

Mida on alustamiseks vaja?
Kõik, mis sa vajad on sinu keha, mõtted ja veidi uudishimu. Tule tundi mugavates pükstes ja pluusis. Jalanõusid ei ole vaja sest tund toimub paljajalu. Ühiskasutatavad joogamatid on stuudios olemas.

Söömine enne trenni
Tunnis teeme kehapöördeid, oleme pea alaspidi ja painutame ette ning taha. Kui viimasest toidukorrast ei ole toit täielikult seeditud, annab see tunnis endast ebamugavalt märku. Et tunneksid tunnis end hästi, ajasta söömine hiljemalt 2-3h enne tundi tulekut.

Mis tunnis tehakse?
Tunni algus on aeglasemas tempos, kus õpime õigesti hingama ja teeme soojendavaid harjutusi. Sellele järgneb päikesetervitus ja asanad seistes, kõhuli ning selili. Tunni lõpupoole teeme kehapöördeid (twist'e), tagurpidi asanaid ning kõige lõpuks lõdvestusharjutusi.

2-3 nädala jooksul harjutama sarnast kava ning keskendume mingile konkreetsele kehaosale või teemale. Igas tunnis on väikesed edasiminekud, kus soovi korral saab asanaid raskemalt teha.

Edasijõudnud saavad asanates olla kauem ja teha neid sügavamalt.

Tunni lõppedes tunned end pikemana, lõdvestununa ja rahulikumana.
Kõike seda tehes, olgu sul lõbus :)!
Meie anname endast parima, et tunnid oleksid vahvad ja vaheldusrikkad.

Palume teid eelnevalt registreerida telefonil 55695507 või kirjutaa meile kontakt vormi kaudu.

Peterburi tee 46, k.309, Tallinn
info@shakti.ee
(+372) 5569 5507
Shaktihouse OÜ
IBAN EE552200221053564013
Copyright © 2022 Shakti.ee  •  All Rights Reserved
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram