Eng | Рус | Est

Olga Batuhtina

Ashtanga Vinyasa ja Yin jooga instuktor

Ashtanga Vinyasa õpetaja Sri K. Pattabhi Jois traditsioonis ja Yin jooga õpetaja.

Ashtanga Vinyasa jooga praktika kogemus on ca 10 aastat ja Yin jooga praktika kogemus on ca 7 aastat. Alates 2012 õpetan joogat, juhendades joogatunde eesti ja vene keeles.

Minu jooga teekond:
-Ashtanga Vinyasa joogat hakkasin õppima Tallinna Ashtanga jooga koolis 2007ndal aastal, seal õppisin Ashtanga joogat Jocke Salokorpi käe all kolm aastat (www.ashtanga.ee).
-Sügisel 2008 jätkasin õppimist Ashtanga jooga koolis Roomas (www.ashtanga.it). Samal ajal esimesel korral kohtusin oma õpetajaga Lino Mielega, osaledes tema workshop'il Roomas
(www.linomiele.com). Lino Miele on lugupeetud Ashtanga jooga õpetaja, guru Sri K. Pattabhi Jois'i otsene õpilane.
-2008-2015 aastatel osalesin igaaastaselt Lino Miele workshopidel Itaalias ja Eestis, süvenedes Astanga jooga praktika detailidesse ja selle meetoditesse.
-Suvel 2009 osalesin jooga laagris Lõuna - Itaalias, kus kohtusin Louise Ellis'iga (www.ashtangacenter.com). Louise Ellis on üks vähestest naistest, kes oli guru poolt sertifitseeritud Ashtanga jooga õpetaja. Tema jooga praktika ja õpetamise kogemus on ca 40 aastat. Tema praktika stiil on meditatiivne ja pööratud sissepoole. Tänu Louisele avastasin ma enda jaoks esimest korda Yin jooga ja dünaamilise ning passiivse praktika kombinatsiooni - peale seda hakkasin kasutama neid teadmisi oma isiklikus praktikas.

-Talvel 2010 toimus minu esimene reis Lõuna – Indiasse, kus ma elasin kuu aega joogalaagris, süvenedes Lino Miele juhendamisel Ashtanga jooga praktikasse. Jooga isamaal veedetud aeg ja ainult praktikale pühendumine muutis minu teadvust ja suhtumist maailma.

-2012 aastal jätkasin Ashtanga jooga meetodi õppimist Balis Ubudis Anthony "Prem" Carlisi ja Heather "Radha" Duplex juhendamisel (www.ashtangayogabali.com), pöörates tähelepanu inimeste anatoomiale ja füsioloogiale.

-Mais 2014 aastal osalesin Sebastian Pucelle ja Murielle Burellier Yin jooga workshopil Tallinnas (www.with-yinyoga.com). Seminari fookus oli pööratud anatoomiale ja jooga tehnikate õigele kasutamisele vastavalt praktiseerija anatoomiliste omadustele.

- 2014. aastal osalesin Ashtanga jooga laagris Lino Miele juhendamisel Kesk-Itaalias, kus jätkasin Ashanga jooga meetodi õppimist, pöörates tähelepanu pranayamale ja meditatsioonile.

- aastatel 2014-2016 osalesin igaaastaselt joogalaagrites Louise Ellis'iga, praktiseerides dünaamilise ja passiivse jooga kombinatsiooni, mis vastas Ashtanga ja Yin jooga kombinatsioonile, pöörates tähelepanu rohkem energilise ja vaimse praktika poolele.

- aastatel 2014-2016 osalesin korduvalt Sami Mälkiä Pranayama workshopil (kursus põhineb Sri O.P.Tiwari hingamise tehnika õpetamisel). Sami on Sri O.P.Tiwari otsene õpilane ja sertifitseeritud tema poolt pranayama õpetamiseks..

-2015. aastal osalesin Artjom Frolovi selgroo joogateraapia seminaril.

-2016. aastal lõpetasin edukalt yin jooga õpetajate kursuse, mis sisaldas teooriat, praktikat ja anatoomiat. Kursus toimus Sebastian Pucelle ja Murielle Burellier juhendamisel.
Ülalpool kirjeldatud sündmused on jätnud väga sügava jälje minu südamesse, muutes minu teadvust ja arusaamist maailmast, avades seni nähtamatud piirid.
Namaste

Peterburi tee 46, k.309, Tallinn
info@shakti.ee
(+372) 5569 5507
Shaktihouse OÜ
IBAN EE552200221053564013
Copyright © 2022 shakti.ee • All Rights Reserved
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram